با توجه به کمبود فضا  برای بیماران و  لزوم تاسیس مکان جدید برای بیمارستان و تکمیل بنای آن با توصیه آقای دکتر پور مقدس حاج آقا این موضوع را برای مردم و خیرین مطرح کرده و به یاری خدا و با کمک  مردم، زمین ساختمان جدید آماده و چندین مرحله از ساختمان سازی آن انجام شد و بعد از آن دانشگاه و دولت وارد عمل شده و ساختمان را به پایان رساندند. همچنین مسجد بیمارستان به صورت استفاده مردم و بیمارستان به صورت مشترک راه اندازی شد.

مرکز فوق تخصصی قلب شهید چمران از لحاظ جغرافیایی در قسمت شرقی شهر اصفهان در فاصله ۵ کیلومتری پل بزرگمهر واقع در خیابان سلمان فارسی در حریم زاینده رود واقع شده است .

زمین این مرکز در سال ۱۳۴۷ به مساحت ۱۰ هکتار توسط فرد خیری به نام مرحوم حاج عباس فروغی ابری اهداء گردید و ساختمانهای اولیه آن به مساحت ۵۰۰۰ متر مربع توسط وزارت بهداری وقت به عنوان آسایشگاه مسلولین در سه بلوک دوطبقه و یک بلوک اداری ساخته شده و در مرداد ۱۳۴۸ مورد بهره برداری قرار گرفته و تا سال ۱۳۵۵ تعداد ۱۸۰۵ نفر از بیماران مسلول استانهای اصفهان ، چهار محال بختیاری، لرستان، یزد، فارس، خوزستان و بوشهر در این مرکز بستری و تحت درمان قرار گرفتند . در سال ۱۳۵۵ با توجه به تصمیم وزارت بهداری وقت مبنی بر عدم لزوم جداسازی بیماران مسلول پس از شروع معالجه علاوه بر افتتاح بخشهای عمومی ، هسته اولیه بخش جراحی قلب با حضور دو فوق تخصص جراحی قلب به نامهای آقای دکتر محمدعلی نفیسی از ایران و آقای دکتر لازمن از آمریکا و حضور دو دستیار به نامهای آقای دکتر اسماعیل نورمحمدی و آقای دکتر غلامرضا بهدادفر شکل گرفت .

در سال ۱۳۶۲ بدلیل وجود تعداد قابل توجهی از مجروحین جنگل تحمیلی دچار سوختگی و عدم وجود مرکزی خاص جهت سرویس دهی به بیماران سوختگی ، بخشهای درمان سوختگی نیز به این مرکز الحاق گردید که علاوه بر مجروحین جنگ و بیماران سطح استان ، بیماران مناطق جنوب و جنوب غرب کشور را نیز تحت پوشش قرار می داد .

در سال ۱۳۶۹ که مرکز پزشکی امام موسی کاظم (ع) به عنوان مرکز تخصصی سوانح و سوختگی به بهره برداری رسید ، بخشهای درمان سوختگی این مرکز به مرکز پزشکی فوق انتقال یافت و از آن تاریخ این مرکز به عنوان مرکز فوق تخصصی قلب و عروق به فعالیت خود ادامه داده است که خوشبختانه در طول سالهای اخیر روند روبه پیشرفتی را در خصوص تشخیص و درمان بیمران قلبی و. عروقی مطابق به استاندارهای روز دنیا داشته است به طوریکه در بخش پیوند قلب این مرکز از ابتدای شروع در سال ۱۳۸۱ تا کنون تعداد ۳۴ مورد پیوند قلب در این مرکز انجام شده است .

در حال حاضر این مرکز دارای بخشهای اورژانس قلب ، CCU ، دو ICU قلب باز بزگسالان و پیوند قلب ، یک ICU قلب باز نوزادان ، شش اتاق عمل ، دو بخش داخلی قلب مردان ، یک بخش داخلی قلب زنان ، بخش جراحی قلب ، بخش آنژیوگرافی و EPS ، بازتوانی قلب ، کلینیک اکو کاردیوگرافی و EECP و پیس میکر (ضربان ساز مصنوعی) ، درمانگاه تخصصی قلب ، داروخانه و سایر بخشهای پشتیبانی است .

زیربنای مورد استفاده در حال حاضر ۶۰۰۰ متر مربع در دو طبقه و بصورت گستره افقی است که با اضافه شدن ۴۰۰۰ متر مربع فضای طرح توسعه در حال ساخت با پیشرفت فیزکی ۵۰% در چهار طبقه فضای مورد استفاده به میزان ۱۰۰۰۰ متر مربع خواهد رسید .

در حال حاضر این مرکز با تعداد ۱۹۲ تخت مصوب و ۱۵۸ تخت فعال ضریب اشغال تخت ۲۶/۷۰% دارد . به طور متوسط روزانه ۳۸ نفر در این مرکز بستری شده و  ۴ عمل جراحی قلب باز  در این مرکز انجام می شود .

در طرح چشم انداز توسعه نیز علاوه بر توسعه فضای بستری در الگوی طرح توسعه ، راه اندازی بخش گاما کمرا جهت اسکن قلب یکی دیگر از افتخارات این مرکز در زمینه تشخیص بیمران قلبی است .

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *